Recensie: Eet als een expert Party Time
Op 19 september vieren we altijd de ‘Dag van de diëtist’ en dankzij het nieuwste boek van ”I am a Foodie” gaan we dit jaar op deze feestdag vooral lekker eten. Party Time is een boek met meer dan 50 gezonde en feestelijke recepten, allemaal ontwikkeld door diëtisten. Het beste bewijs dat gezond eten hartstikke lekker is én dat diëtisten echte foodies zijn.
Jubileum
Vijf jaar geleden startte Marijke Berkenpas met haar platform ”I am a foodie”. Nu vieren zij en haar collega’s het jubileum met een feestelijk boek. Marijke vroeg collega-diëtisten om hun lekkerste en meest gezonde feestrecept aan te leveren en dat resulteerde in dit prachtige boek.
Mmmm
Ik ben wel wat gewend qua kookboeken, maar van dit boek werd ik echt blij. Bij minstens 10 recepten dacht ik: ‘Dat moet ik echt eens proberen’. Voorbeelden? De bietenburger van Lisette van der Vlag, de zoete aardappelfalafel van Jolien Klamer, de mangotaart van Saraï Pannekoek en de koffiedadels met yoghurt van Teuni Verhagen. Dit smaakt naar veel meer!
Ode aan de diëtist
Dit boek is een ode aan de diëtist, op de best mogelijke manier. Het laat zien dat we expert zijn in gezond eten, in lekker eten, dat we creatief zijn in ons vak en goed kunnen omgaan met de beperkingen die soms nu eenmaal bij een dieet horen. Trots op alle collega’s die meewerkten en in het bijzonder op I am a foodie!
Eet als een expert – Party Time. Healthy partyfood voor elk feest. 50 gezonde party recepten door dietisten. I am a foodie, ISBN 9789082700213, 152 pagina’s, prijs 20,- euro
Gepubliceerd op 17 september 2018
Door Karine Hoenderdos