• lifesum app

Lifesum

Een diëtist in je smartphone. Zo zou je met een beetje fantasie Lifesum kunnen noemen. Lifesum  is niet alleen een lifestyle-tracker en calorieënteller, maar een app waarmee het mogelijk is echt voedingsgewoonten te leren verbeteren.  De basis van de app is dat er een voedingsdagboek in wordt bijgehouden en dat activiteiten worden ingevoerd.

Het ingeven gaat eenvoudig en wat beweging betreft is de app ook te koppelen aan andere bewegingstrackers. Het voedingsdagboek werkt per maaltijdmoment. Je kunt gewoon een product intypen maar ook een streepjescode scannen en de portiegrootte aangeven. Dit gaat echt heel snel en eenvoudig. Meteen geeft Lifesum per product en per maaltijd aan of er een A-keuze is gemaakt (gezond) of misschien wel een E-keuze (ongezond). Daar wordt het interessant, want Lifesum kan suggesties geven voor verbetering. Alleen moet daar voor betaald worden. Zo zit ook inzicht in de samenstelling van de voeding wat betreft micronutriënten en vezels, achter de betaalmuur. Eigenlijk is dat ook het hele vervelende van de app. Zodra je denkt: hé dat is leuke informatie daar wil ik meer van weten, kom je op een scherm waarbij je moet upgraden en een abonnement per maand moet gaan afsluiten.

Aan het begin in de gratis versie, kan de gebruiker kiezen voor een doel: gezonder gaan eten, afvallen of zwaarder worden. Ook kan de gebruiker aangeven of er een dieet wordt gevolgd zoals koolhydraat-arm of eiwitrijk. Natuurlijk moet er weer voor de extra toegespitste adviezen betaald worden. De -overigens zeer zinvolle- adviezen die de gratis app geeft als reactie op de invoer zijn op het gekozen doel gebaseerd. Ook stuurt de gratis app pushberichten om aan te zetten tot gezond gedrag. Bijvoorbeeld in de ochtend: ‘begin de dag met 2 glazen water’ of er wordt rond lunchtijd een bericht gestuurd dat vraagt om de lunch in te geven.  

Ondanks alle betaalmuren is de gratis app handig om inzicht te geven in keuzes en de energiebalans.  Je zou als diëtist deze gratis versie kunnen aanraden aan cliënten. De basisinvoer kan de cliënt inzicht geven en jij kunt aan de hand van de invoer je advisering meer op de cliënt toespitsen. Het zou helemaal mooi zijn als de gegevens uit Lifesum naar je toegestuurd zouden worden. Als iemand serieus gewoonten wil veranderen, dan kan er gekozen worden voor de Goudversie voor alle premium functies van Lifesum! Men kan kiezen uit een abonnement op Lifesum Goud voor 1, 3 of 12 maanden.

Lifesum: basis versie: gratis, Goud versie vanaf € 4,99 per maand

Beschikbaar in de appstore en in de google play store
Zie ook www.lifesum.com

Door | 2018-02-19T11:41:36+00:00 2 juni 2016|nieuws|

Reageer:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.