Kok in de Klas op 120 basisscholen

Eind februari verzorgden 120 koks uit het hele land een kookles op basisscholen. Ruim 3.000 leerlingen uit groep 6, 7 of 8 leerden van verschillende ingrediënten een lekker gezond gerecht te maken, dat ze na afloop in de klas opaten.

Voedseleducatie Platform

Het was de 5e jaarlijkse editie van “Kok in de Klas”, een evenement dat mogelijk is gemaakt vanuit het Rijksprogramma Jong Leren Eten en het Voedseleducatie Platform (een samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en wetenschap). Tijdens de kookles sneden leerlingen zelf groenten en gingen ze samen met de kok bakken en grillen. Ze maakten een recept van kok en kookboekenschrijver Ramon Beuk: Olé Tabouleh, een Arabische salade met onder meer bulgur, gegrilde groenten en ei. Alle ingrediënten staan in de Schijf van Vijf.

Smaaklessen

Kok in de Klas is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen. Smaaklessen is een effectief lesprogramma over eten en smaak voor kinderen op de basisschool. Met Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar gezond en duurzaam eten gewekt. Het beleven van voedsel staat in de lessen centraal. Weten waar het eten vandaan komt, helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken. Uit verschillende onderzoeken is gebleken, dat voedingseducatie effectiever is wanneer gebruik wordt gemaakt van ervaringsgerichte lesmethoden en activiteiten.

Bron: Smaaklessen

Gepubliceerd op 27 februari 2024

Door Angela Severs

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.