Diëtist in het nieuws: Margot de Roon
Helpt voeding bij PCOS-klachten? Onder die titel beantwoordde Margot de Roon op Gezondheidsnet 7 veelgestelde vragen over voeding en het polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS). Margot is gespecialiseerd PCOS-diëtist, gezondheidswetenschapper en (mede)oprichter van Lifestyle & Hormones.
Plantaardig en onbewerkt
‘We zien dat voeding en leefstijl op veel PCOS-klachten van vrouwen een groot effect hebben’, stelt Margot op Gezondheidsnet. ‘Het is gunstig om vooral veel plantaardige, onbewerkte voedingsmiddelen te eten. Je hoeft niet per se vegetarisch te eten maar door het toevoegen van plantaardige, onbewerkte producten zie je wel winst.’ Die winst komt volgens Margot waarschijnlijk door de vezels, die goed zijn voor het microbioom, de stofwisseling en mogelijk indirect invloed hebben op PCOS-klachten.
Insulineresistentie
Vrouwen met PCOS hebben meer kans op insulineresistentie dan vrouwen zonder deze aandoening. Margot legt uit: ‘Mogelijk komt dit door een wisselwerking tussen insuline en mannelijke hormonen, en de hormonen die nodig zijn voor de menstruatiecyclus.’ Volgens Margot kan voeding helpen bij het reguleren van hormonen bij PCOS: ‘Je kunt met voeding je lijf van binnenuit optimaliseren zodat je daar fysiek, mentaal en hormonaal beter door in balans komt.’
Lees hier het hele artikel van Margot.
Meer diëtisten in de media!
Nieuws voor diëtisten hoopt dat meer diëtisten in de media komen om te vertellen over ons mooie beroep. Laat het weten als je in het nieuws bent gekomen! We schenken er graag aandacht aan in onze nieuwsbrief. Mail naar info@nieuwsvoordietisten.nl
Gepubliceerd op 18 maart 2024
Door Angela Severs