Innovatieprijs voor babyhapje met ei en pinda

Groente- en fruithapjes voor baby’s met ei en pinda, waarmee ouders deze allergenen op een veilige manier kunnen introduceren om de kans op voedselallergie te verkleinen. Dit concept van HAS Hogeschool heeft de Food Innovation Bachelor’s Award 2020 van het Voedingscentrum gewonnen. 

Ook prijs voor studenten diëtetiek 

Student Anne-Jeth de Groot van de opleiding Food Innovation ontwikkelde het winnende concept “Uk & Puk”. Ze kreeg de prijs van 750 euro op 11 juni uitgereikt tijdens een webinar. De 2e prijs van 500 euro ging naar Annick van de Laak van dezelfde opleiding, die ontbijtpannenkoeken voor jonge kinderen ontwikkelde met 35 procent groente en 25 procent fruit. De 3e prijs van 400 euro is gewonnen door studenten Voeding en Diëtetiek en studenten Chemie van de Hanze Hogeschool Groningen voor de “Snackbar”, een hartig tussendoortje met pizzasmaak, op basis van wortels, uien en bonen. 

Gezond en duurzaam 

De Food Innovation Bachelor’s Award wordt georganiseerd voor 3e en 4e-jaars studenten van alle voedingsgerelateerde hbo- en wo-opleidingen. Deelnemers ontwikkelen een nieuw product of concept, of passen een bestaand product zo aan dat het bijdraagt aan een gezonder en duurzamer eetpatroon. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), de retail, de Consumentenbond en het Voedingscentrum.  

Bron: Voedingscentrum 

Gepubliceerd op 17 juni 2020

Door Angela Severs

Reageer op dit artikel

  1. Wilma 18 juni 2020 at 08:39 - Reply

    Anne-Jeth en Annick, geweldig! Gefeliciteerd met jullie prijs.
    Trots op jullie!

    • Beroep: Anders

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.