Eten in mama’s buik

Anita Badart is diëtist en lactatiekundige en deed jarenlang voedingsonderzoek aan de Universiteit van Maastricht. Nu werkt ze in haar praktijk ‘Rond en gezond’, waar ze voedingsadviezen geeft aan moeder en kind. In dit boekje geeft ze een antwoord op veel voorkomende vragen in haar praktijk. De gebruikelijke onderwerpen, zoals foliumzuur, buitenlandse kaas-angst, alcohol en darmkrampjes passeren de revue en worden praktisch en vakkundig beantwoord. Hier en daar zijn de antwoorden iets te standaard naar mijn zin. Want juist als Badart iets van de gebaande adviezen afwijkt, wordt het écht interessant en toont ze haar vakkennis en onderzoeksverleden. Zo adviseert ze om de hele zwangerschap foliumzuur te blijven slikken, om minstens 300 gram groenten per dag te eten, om vooral veel vetten te eten, om de vitamine B12 status te laten bepalen als je zwanger bent en vegetarisch eet en om probiotica te gebruiken als er aanleg is voor allergie. Al met al een aanrader, dit boek. Maar in het volgende boek graag nog meer echte Badart-adviezen! (KH)

Eten in mama’s buik, Anita Badart-Smook, Garant, ISBN 9789044130454, 96 pagina’s, € 14,00

Gepubliceerd op 12 december 2013

Door Karine Hoenderdos

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.