Diëtist in het nieuws: Manon de Boois
In de serie ”Diëtist in het nieuws” laten we zien wie er in de pers is gekomen en op welke manier. Diëtist Manon de Boois werkt al meer dan 26 jaar als diëtist en heeft een eigen praktijk met meerdere vestigingen in Friesland. Ze nam een verslaggever van de Leeuwarder Courant mee door de supermarkt.
Bewerkt versus onbewerkt
In het artikel geeft Manon uitleg over bewerkte en ultrabewerkte producten. Zelf vindt ze de term “bewerkt” maar een lastig begrip. ‘Uiteindelijk zijn de meeste producten die we eten op een bepaalde manier bewerkt. De ene toevoeging is ongezonder dan de andere.’ In het artikel noemt Manon als voorbeeld margarine: ‘Dat is ook hartstikke bewerkt maar hoort wel bij ons voedingspatroon. Als we niet smeren, krijgen we geen vitamine A en D binnen.’
Supermarkt
De verslaggever vraagt zich af of je nog wel gezond boodschappen kunt doen in de supermarkt, maar Manon laat hem zien dat dat echt nog wel mogelijk is en geeft in het artikel tips om meer onbewerkte producten te kopen. Ze sluit af met deze quote: ‘Mijn advies is: gebruik gewoon je gezond verstand, lees de etiketten en bij ultrabewerkte producten altijd je groenten en fruit toevoegen.’
Bron: Leeuwarder Courant
Gepubliceerd op 5 september 2023
Door Karine Hoenderdos