Nieuwe website voor jongeren met IBD

Patiëntenvereniging Crohn & Colitis NL heeft een nieuwe website gelanceerd, speciaal voor jongeren met IBD tot 18 jaar. Op www.crohn-colitis-jong.nl vinden zij onder andere informatie over hun ziekte, hoe leeftijdsgenoten met hun ziekte omgaan en tips voor het omgaan met emoties rondom hun ziekte.

Van sondevoeding tot stoma

De informatie op de website is in eenvoudige taal geschreven, waardoor het voor kinderen en jongeren begrijpelijk is. Zo is er een duidelijk uitleg over wat Crohn, colitis ulcerosa en IBD-U zijn, inclusief animatievideo’s gericht op kinderen. Ook de onderzoeken in het ziekenhuis, de voedingstherapie bij IBD en wat sondevoeding is worden op kinderniveau toegelicht, net als medicatie, een tijdelijk of blijvend stoma (met animatievideo) en een pouch.

Diëtist

De diëtist komt ook aan bod op de website, niet alleen bij de beschrijving van alle disciplines waar een kind of jongere met IBD mee te maken kan krijgen, maar ook in de uitleg over wat kinderen en jongeren met IBD kunnen eten.

Leven met IBD

Van moeheid tot vakantie en van sporten tot seks: een groot deel van de website is ingeruimd voor informatie en tips over leven met IBD als kind of jongere. Er zijn ook 14 ervaringsverhalen opgenomen van kinderen en jongeren met IBD.

Bron: Crohn & Colitis NL

Gepubliceerd op 16 maart 2023

Door Angela Severs

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.