Bijvoeding aanpassen naar behoefte patiënt

Vind jij het soms ook een uitdaging om patiënten met (risico op) ondervoeding meer variatie te bieden? Of vind jij het lastig om je patiënten met kauw- en slikproblemen een gevarieerde broodmaaltijd aan te bieden? Probeer dan ThickenUP® Instant Cereals van Nestlé Health Science.

Het is enorm belangrijk om ook broodmaaltijden te bereiden volgens de juiste aangepaste consistentie, liefst met de benodigde voedingswaarde. ThickenUP® Instant Cereals van Nestlé Health Science biedt een goede basis. Er zijn 2 soorten: ThickenUP® Instant Cereal HP (high protein) met vanillesmaak en de glutenvrije ThickenUP® Instant Cereal met appelhazelnootsmaak. Extra voordeel: je kunt zelf tal van nieuwe recepten maken door enkele eenvoudige ingrediënten toe te voegen.

Nestlé Health Science laat je graag deze boterham met hazelnootpasta zien. Consistentie volgens IDDSI*: niveau 3 dikvloeibaar.

Ingrediënten
300 ml (haver)melk
35 g ThickenUP® Instant Cereal HP vanillesmaak
3 eetlepels hazelnootpasta

Bereiding

  1. Doe de (haver)melk in een kom en voeg al roerend langzaam 35 gram ThickenUP® Instant Cereal HP toe
  2. Voeg de hazelnootpasta toe. Roer goed door
  3. Serveer naar wens in een mal of in een glas
  4. Klaar om te serveren, eet smakelijk

De voedingswaarden

ThickenUP® Instant Cereal HP bevat per portie van 50 gram + 300 ml halfvolle melk:

  • Energie: 358 kcal
  • Eiwitten: 21 g
  • Vanillesmaak

ThickenUP® Instant Cereal bevat per portie van 75 gram + 125 ml water:

  • Energie: 336 kcal
  • Eiwitten: 15 g
  • Appel-Hazelnootsmaak
  • Glutenvrij

Meer recepten

Schrijf je in op de website voor health care professionals: www.nestlehealthconnect.nl.

Voeding voor medisch gebruik. Gebruiken onder medisch toezicht. Deze informatie is uitsluitend voorbehouden aan de healthcare professional.
*IDDSI:  International Dysphagia Diet Standardisation Initiative

Gepubliceerd op 30 april 2024

Door Christel Vondermans

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.