KDOO lanceert “De Leefstijldiëtist”

Het Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas (KDOO) heeft het wettig gedeponeerde merk De Leefstijldiëtist® gelanceerd. De leefstijldiëtist is nu een beschermde titel van het KDOO voor de gespecialiseerde behandelaar die elke cliënt met obesitas op hoog professioneel niveau kan behandelen.

Complexiteit

Het KDOO is het NVD-netwerk van diëtisten in de eerste lijn die gespecialiseerd zijn in de behandeling van overgewicht en obesitas en de daarbij behorende comorbiditeit. Dit Kenniscentrum pleit ervoor dat mensen met overgewicht en obesitas worden behandeld en begeleid door diëtisten die in scholing en ervaring aan de hoogste eisen voldoen. ‘Zorgverzekeraars gaan ervan uit dat iedere zorgverlener of leefstijlcoach de behandeling kan geven en gaan voorbij aan de complexiteit van de chronische ziekte die obesitas is, waarbij mensen levenslang zorg nodig hebben. Daarmee wordt de behandeling onderschat’, schrijft het KDOO.

Hoog professioneel niveau

De leefstijldiëtist werkt op HBO+ niveau met alle benodigde kennis en vaardigheden ten aanzien van leefstijl, overgewicht en obesitas en alle aspecten van zorg die daarmee samenhangen. De leefstijldiëtist staat geregistreerd in het kwaliteitsregister, volgt bij- en nascholingen en intercollegiaal overleg en wordt periodiek getoetst.

Bron: KDOO

Gepubliceerd op 16 oktober 2020

Door Marjolein Streur

Reageer op dit artikel

  1. Ellen Govers 23 oktober 2020 at 14:34 - Reply

    Dank jullie voor plaatsen van het persbericht. Waarom hebben jullie ons mooie logo niet bij het item geplaatst? Het logo kan niet los gezien worden van de titel “De Leefstijldiëtist”. Samen vormen zij het gedeponeerde merk.
    Met vriendelijke groeten

    • Beroep: Diëtist

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.