Veel diëtisten in het nieuws!

In de serie “Diëtist in het nieuws” laten we zien wie is er in de media is gekomen en op welke manier. De afgelopen weken waren maar liefst 5 diëtisten in het nieuws. Van Financieel Dagblad tot de Libelle: overal spraken zij zich uit over voeding en gezondheid.

Maus Smeets en Annemieke van Ginkel

Financieel Dagblad publiceerde een artikel over eten tijdens de werkdag, met tips om energiedips te voorkomen. Diëtist Maus Smeets van de praktijk “What about food” werd geïnterviewd en maakte een voorbeeld van een dagmenu. Diëtist Annemieke van Ginkel van Diëtheek vertelde in het artikel over de voordelen van een vitaliteitsprogramma op de werkvloer.

Daniet Shachar

Op de website Metronieuws nam Daniet Shachar, diëtist bij Green Chef, 6 feiten en fabels onder de loep. Het artikel gaat onder andere over lightproducten, vleesvervangers en sinaasappelsap.

Elise van Eijnatten

Groenten en fruit zijn goed als je herstelt van een ziekte, maar vergeet eiwitten niet. Dat is een van de belangrijkste boodschappen van Elise van Eijnatten, diëtist in het Amsterdam UMC, in een artikel in Libelle. Het artikel behandelt hoe je goed kunt herstellen na ziekte.

Kevin Minten

Bij Omroep Brabant sprak diëtist Kevin Minten van Centrum voor Voeding & Dieet zich uit over energiepoeders voor het sporten. In deze zogenoemde pre-workout zit veel cafeïne, waarschuwde Kevin. Hij adviseert om de aanbevolen hoeveelheid niet te overtreden en bij de dosering ook rekening te houden met het lichaamsgewicht.

Ook in de media?

Wil je ook vol zelfvertrouwen in de media verschijnen? Nieuws voor diëtisten verzorgt vanaf 20 september de training “Omgaan met de media”. Schrijf je snel in, want vol is vol.

Gepubliceerd op 26 juni 2023

Door Karine Hoenderdos

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.