Dit doet: VoeDNet

In de nieuwe rubriek “Dit doet:…” informeren diëtisten elkaar over hun samenwerkingen. In deze editie stelt Lisette Brouwers het netwerk VoeDNet voor. Maak jij ook deel uit van een werkgroep, regioteam, intervisiegroep, netwerk of een ander extramuraal samenwerkingsverband? En wil je ook aan andere diëtisten laten zien wat jullie samen doen en bereiken? Meld je dan aan via info@nieuwsvoordietisten.nl.

Lisette Brouwers is productmanager bij Fairtrade Original en bestuurslid van VoeDNet. Hieronder stelt ze dit netwerk voor.

VoeDNet

VoeDNet bestaat dit jaar 25 jaar. Het netwerk is voortgekomen uit een stageopdracht, opgezet door 5 enthousiaste diëtisten die in het bedrijfsleven werkzaam waren en connectie met elkaar misten. VoeDNet is inmiddels uitgegroeid tot een solide club met momenteel bijna 70 leden. Onze leden zijn diëtisten die niet als paramedisch diëtist werken, maar juist op andere wijze hun kennis en kunde inzetten in een breed werkveld: van kwaliteit en specificatiebeheer, account- of productmanagement tot sport of huid, onderwijs en communicatie.

Sparren met collega’s

Al vroeg heb ik me aangesloten bij VoeDNet, volgens mij was het bij de 2e bijeenkomst. Vervolgens ben ik er een aantal jaren tussenuit geweest maar sinds 3 jaar weer lid en sinds 1 jaar in het bestuur. Ik miste in mijn werk de connectie met andere diëtisten. Dit netwerk is het enige netwerk dat past bij mijn werkveld. Ik ben als productmanager de enige voedingskundige bij mijn werkgever en krijg bij VoeDNet de kans om te sparren met collega diëtisten. De bijeenkomsten zijn inspirerend en voegen duidelijk wat toe, niet alleen qua kennis, maar ook persoonlijk. Er worden kennissessies georganiseerd, en je krijgt een kijkje in de keuken bij andere bedrijven. Deze combinatie met altijd een gezellige borrel achteraf is een “afternoon well spent”.

Kennis halen en brengen

VoeDNet heeft als doelstelling “een klankbord zijn voor alle leden, door elkaar te stimuleren actief betrokken te zijn binnen het netwerk, vraagstukken te delen en van elkaar te leren”. Deze doelstelling vind je echt terug tijdens de bijeenkomsten, maar ook in de actieve LinkedIn- en whatsappgroep. Ook buiten de bijeenkomsten om worden vragen gesteld en beantwoord, vacatures of andere weetjes gedeeld. Je kunt net zo actief zijn als je wilt, maar we vragen wel van leden om minimaal één keer per jaar een bijeenkomst bij te wonen, zodat kennis halen ook brengen blijft.

Erkend netwerk

VoeDNet is een erkend netwerk van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Dit houdt in dat we ook regelmatig contact met de vereniging hebben voor overleg en dat we aanwezig zijn op netwerkdagen en evenementen. Het is overigens niet noodzakelijk om NVD-lid te zijn (al is dat wel handig) om je bij VoeDNet aan te kunnen sluiten. Het enige dat gevraagd wordt, is een diploma Voeding & Diëtetiek én een werkplek buiten de paramedische zorg.

Op naar 100 leden

We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk (waar relevant) naar buiten te treden en ons netwerk te promoten. Binnen het netwerk worden regelmatig nieuwsbrieven gestuurd met updates en interessante informatie voor leden. Doelstelling is dat we over 5 jaar 100 leden hebben. Daar zijn we nu mee aan de slag door actieve benadering van de Voeding & Diëtetiek-opleidingen, via LinkedIn en andere uitingen zoals op dit platform. Heb je interesse, neem dan contact met ons op via info@voednet.nl.

Bijeenkomsten

De onderwerpen die aan bod komen tijdens bijeenkomsten zijn zeer wisselend, van duurzaamheid (presentatie van de “Stichting Samen tegen Voedselverspilling” en een kookworkshop met zeewier) tot bedrijfsbezoeken bij collega-diëtisten en een cursus “Effectief LinkedIn en social media gebruik” (hoe presenteer ik mezelf). Naast fysieke bijeenkomsten hebben we ook online-sessies. Een mooie afwisseling dus.

Jubileum

De jubileumbijeenkomst afgelopen september (zie foto) was het hoogtepunt dit jaar! We waren te gast bij de Floriade in Almere. Daar werden we bijgepraat over de ins en outs op de Floriade met een focus op de paviljoens die met duurzaamheid en voeding te maken hadden. Naast huidige en nieuwe leden waren er ook oud-leden aanwezig waardoor het een feest van herkenning en hernieuwde kennismaking was.

Gepubliceerd op 25 oktober 2022

Door Mary Stottelaar

Reageer op dit artikel

  1. Stephanie 26 oktober 2022 at 07:49 - Reply

    Mooi stukje Lisette. Aan de diëtisten die dit lezen en die net als wij buiten het paramedische werkveld werkzaam zijn: Kom eens langs op een van onze bijeenkomsten. Wellicht is ons netwerk ook iets voor jou.

    • Beroep - Anders
    • Indien anders - voedingsdeskundige

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.