Webinar: Sport, bewegen en het darmmicrobioom

Sporten heeft een gunstige invloed op het darmmicrobioom. Ten minste, in een bepaalde mate. Té intensief sporten kan een negatieve invloed hebben en klachten veroorzaken. Als zorgprofessional kun je jouw cliënten hierin begeleiden. Hoe? Daarover gaat de geaccrediteerde online scholing van Stichting Winclove Wetenschap.

Verband tussen sporten en het darmmicrobioom

Veel sporters hebben weleens last van maag-darmklachten tijdens het sporten. Ook luchtweginfecties komen vaak voor bij mensen die langdurig en intensief sporten. Intensief bewegen heeft invloed op het hele lichaam, ook op de darmen en de micro-organismen die daar leven. Omgekeerd kan het darmmicrobioom sportprestaties beïnvloeden.

Geaccrediteerde scholing over sport en darmmicrobioom

Karen Koning, PhD, gaat in dit webinar in op de wederzijdse relatie tussen sporten en het darmmicrobioom. Ze vertelt hoe sportprestaties en herstel beïnvloed worden via het darmmicrobioom en probiotica. En hoe probiotica kunnen helpen darmklachten en infecties van de bovenste luchtwegen te voorkomen. Accreditatie voor deze scholing is aangevraagd bij ADAP en KRF (KNGF). Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Wanneer en inschrijven

Het gratis webinar vindt plaats op donderdag 23 mei van 20.00 tot 21.30 uur en op dinsdag 4 juni van 10.00 tot 11.30 uur. Schrijf je hier in om verzekerd te zijn van een plekje: Online scholing: Sport, bewegen en het darmmicrobioom (winclovewetenschap.nl).

Gepubliceerd op 16 april 2024

Door Christel Vondermans

Reageer op dit artikel

  1. Bremmers 21 april 2024 at 21:03 - Reply

    Vind dat webinars onafhankelijk moeten zijn, als ze worden gesponsord door een fabrikant van microorganismen, is het niet meer onafhankelijk

    • Beroep - Voedingswetenschapper

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.