Robert Hoenselaar
Robert is diëtist en onderzoeksjournalist. Hij werkt vanuit wijkcentra in Nijmegen als diëtist en vanuit huis als onderzoeksjournalist.
Mijn belangrijkste werkzaamheden zijn:
‘Het schrijven van gezondheidsrapporten en het geven van voedings/dieetadvies.’
Ik ben trots op:
‘Dat ik mijn adviezen altijd duidelijk kan onderbouwen, en dat ik eerlijk ben over de mogelijke gevolgen van het advies. Ik sta hierbij open voor kritiek van anderen en pas mijn adviezen aan indien iemand voldoende kan onderbouwen waarom dat zou moeten.’
Ik ben een diëtist die:
‘Zijn adviezen onderbouwt aan de hand van resultaten uit de wetenschappelijke literatuur. Doordat het Voedingscentrum niet mee wenst te gaan met de kennis die uit nieuw onderzoek voortvloeit, wijken mijn adviezen soms af van die van het Voedingscentrum. In de toekomst zullen vele nieuwe onderzoeksresultaten komen op het gebied van gezonde voeding. Dit zal ertoe leiden dat een aantal van de huidige voedingsadviezen aangepast moeten worden. En ik zal meegaan met die veranderingen.’
Dit wil ik nog bereiken in mijn werk:
‘Zelfstandig schrijven van adviesrapporten over effecten van voeding op de gezondheid, of hieraan meewerken. Ook breid ik mijn diëtistenpraktijk graag uit zodat ik aan een groter publiek kan uitdragen dat veel van de huidige voedingsadviezen onvoldoende/niet onderbouwd zijn en daarom geen bestaansrecht hebben. Tot slot zou ik indien mogelijk, meer gaan doen met voorlichting/advisering.’
E-mail: rhoenselaar@hotmail.com
Gepubliceerd op 9 december 2014
Door Nieuws voor diëtisten