Koken op Bommelstein

Deze tekening is afkomstig uit het boek Koken op Bommelstein, dat al 10 jaar geleden had moeten verschijnen. Maar Marten Toonder keurde toen de teksten van Joop Braakhekke af. Voor deze uitgave heeft Johannes van Dam voor de diverse beschreven personages uit de Bommelverhalen een menu ontwikkeld. Bijvoorbeeld een chique viergangen diner met wijnadvies voor markies de Canteclaer, een moleculair menu voor professor Sickbok en voor Hocus Pas een diner met een zwarte-magiedessert. Het boek is niet alleen heel mooi, het zit net als de Bommelverhalen vol spitsvondigheden. En het is te merken dat een culinair specialist die een hekel heeft aan culinaire aanstellerij, hieraan meegewerkt heeft. Want het zijn bijna allemaal recepten waar Olie B. Bommel net als Van Dam van houdt: eenvoudige, doch voedzame maaltijden.

Koken op Bommelstein, Johannes van Dam, De Bezige Bij, ISBN 9789023458098, 127 pagina’s, € 19,90

Gepubliceerd op 18 december 2012

Door Nieuws voor diëtisten

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.