De Dag van de Diëtist: Dascha Willemsen

Dit is de dag van Dascha Willemsen, die digitaal vanuit Portugal werkt als holistisch diëtist en voedingspsycholoog bij “The Holistic Dietician/Dietistenpraktijk DDietist”. Ook geeft ze videosessies aan zorgprofessionals over praktijkinnovaties en “digital nomad” worden via Diëtetiek Studies. Door te emigreren is ze het “gehaaste leven” in Amsterdam ontvlucht en heeft ze meer rust en natuur om haar heen.

Mijn werkdag begon…

Met mijn computer aandoen en mijn eerst cliënt voorbereiden. Ik neem voor iedere cliënt ruim de tijd om oefeningen, vragen, dagboeken, lab resultaten en andere toegestuurde informatie door te nemen. Om een intake voor te bereiden neem ik normaal gesproken een uur, waarbij ik de voorbereiding vaak verdeel over de dag ervoor en vlak voor het consult. Ook in dit geval had ik een deel van de voorbereiding al de dag ervoor gedaan. Verder open ik ook altijd mijn mails en whatsapp-berichten. Bij veel mails en appjes beantwoord ik deze in “stappen” tussen consulten door of in of rondom mijn pauze. Mijn werkdag begint in Portugal zo rond 9:30 uur. Vroeger in Nederland begon ik altijd om 8:00 uur, maar nu is wat later fijner omdat mijn dochtertje om 9:00 uur naar school gaat.

Mijn werkplek is…

Super rustig. Ik woon in een klein vissers-/surfdorpje en in onze woonkamer staat mijn bureau met laptop en benodigdheden. Er is overdag niemand thuis (behalve mijn hondje) en dus kan ik heerlijk in alle rust werken en videogesprekken doen met cliënten en diëtisten.

Mijn agenda voor deze dag bestaat uit…

Een intakegesprek van een uur, 4 korte consulten van een half uur en een kennismakingstelefoon gesprek (clarity call), ook van een half uur. Daarbij komen nog de voor- en nabereidingen van deze gesprekken, zoals hand-out adviezen, samenvatting, actiepunten en oefeningen samenstellen. Verder heb ik  nog een overleg met een huisarts en psycholoog. Na afloop maak ik facturen, betaallinks en verstuur ik uitnodigingen voor videogesprekken voor de cliënten van de volgende dag. Dan sluit ik mijn computer af, al sta ik nog wel altijd “aan” voor appjes van cliënten. Iedere dag is weer anders en vrij flexibel qua zelf indelen van cliënten (vooruit gepland) en wat ik erna ga doen.

Het leuke/uitdagende aan mijn werk vind ik…

De verschillende hulpvragen van cliënten en diëtisten. Dit kunnen bij cliënten hulpvragen zijn rondom eetstoornissen, emotioneel eten, darmklachten, polycysteus-ovarium-syndroom (PCOS), hormonale klachten, fertiliteitsproblematiek (zowel mannen als vrouwen) en zwangerschapsdiabetes. Juist die afwisseling vind ik zo leuk, ook wat betreft verschillende leeftijdscategorieën en culturen. Als digitale diëtist heb ik ook expats als cliënt, bijvoorbeeld Nederlanders die wonen in Vietnam of de Verenigde Staten en ook “digital nomads”, die op zoek zijn naar digitale consulten rondom diëtetiek en voedingspsychologie. Zo heb ik een heel afwisselend patroon van voedingsculturen, -gewoonten en supermarktaanbod waarbinnen ik moet coachen. Dat is uitdagender dan toen ik in Nederland op locatie werkte, omdat ik daar vooral cliënten aantrok uit de omgeving. Verder zit ik sinds de pandemie in een digitale intervisiegroep en dat is erg leuk. Zo houd ik toch nog contact met mijn diëtist-collega’s. Als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) hebben we zo toch een vertrouwde diëtistengroep met verschillende kennis om elkaar te ondersteunen en te helpen waar nodig.

Vandaag werd ik verrast door…

Een enorm lieve review van een cliënt op Google. Ik ben altijd heel blij met alle reviews, maar sommige cliënten nemen de tijd om een hele tekst te schrijven. Dat geeft ook een stuk waardering  voor mijn werk, die ik als zzp’er niet krijg van een baas of collega’s omdat ik “alleen” werk. De reviews geven me dan echt een boost.

Terugkijkend op deze dag…

Was het een vrij drukke dag. Dat komt vaker voor, maar ik heb ook weleens dagen met enkel 1 intake of maar 3 vervolgconsulten. Sommige dagen werk ik ook aan mijn social media, andere marketingsvormen, intervisie en website. Juist die afwisseling is heel fijn.

Meedoen?

Wil je ook meedoen met de rubriek “De Dag van de Diëtist”? Leuk! Mail naar info@nieuwsvoordietisten.nl en we sturen je de inzendinstructies.

Gepubliceerd op 3 oktober 2023

Door Angela Severs

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.