Zorgt spicy eten voor een langer leven?

Mensen die veel chilipepers eten, leven langer, aldus een publicatie in BMJ. Dit effect bleek al eerder uit proefdieronderzoek en heel kleine humane studies, maar is nu ook bevestigd in de China Kadoorie Biobank studie. Dit is een prospectieve cohortstudie bij een half miljoen mensen, gestart in 2008. Via vragenlijsten is de deelnemers gevraagd naar gezondheid, alcoholgebruik, het eten van chili’s, vlees, groente en de voorkeur voor “spicy” voedsel. Na 7 jaar vulden de deelnemers opnieuw de vragenlijst in. De liefhebbers van pittig voedsel hadden minder risico op dood door kanker, hart- en vaatziektes en aandoeningen van de luchtwegen. Het hoogst beschermende effect was zichtbaar bij 1-2 keer per week consumptie van chilipepers. Vaker pepers eten had geen extra effect.

Bron: Time

Gepubliceerd op 6 augustus 2015

Door Karine Hoenderdos

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.