Webinar metabole gezondheid: de rol van darmbacteriën

Winclove Wetenschap organiseert op 3 juni en 5 juni een geaccrediteerde scholing over metabole gezondheid en de rol van darmbacteriën. Schrijf je nu in en leer meer over het ontstaan van metabole leefstijlaandoeningen, de belangrijkste mechanismen hierachter en de rol van de darmmicrobiota. Ook komt er casuïstiek aan bod.

De huidige Westerse leefstijl leidt tot een toename aan metabole leefstijlaandoeningen. In Nederland hebben 1,2 miljoen mensen diabetes mellitus type 2. Van alle volwassene heeft 20 procent niet-alcoholische leververvetting en de helft overgewicht, waarvan 15 procent obesitas. Bij metabole leefstijlaandoeningen is het metabolisme in het lichaam verstoord.

Verband tussen metabole leefstijlaandoeningen en het darmmicrobioom

Metabole leefstijlaandoeningen ontstaan door een ongezonde leefstijl. Alcoholgebruik, ongezonde voeding, te weinig bewegen, te veel stress en slecht slapen verstoren de stofwisseling, de samenstelling van de darmmicrobiota en de doorlaatbaarheid van de darmbarrière. Met als gevolg: insulineresistentie en laaggradige ontstekingen, de sleutelmechanismen in metabole leefstijlaandoeningen.

Geaccrediteerde scholing over metabole gezondheid en de rol van darmbacteriën

Senior Scientist Karen Koning, PhD, gaat in dit webinar in op het ontstaan van metabole leefstijlaandoeningen, met de nadruk op diabetes mellitus type 2, de belangrijkste mechanismen (insulineresistentie en laaggradige ontstekingen) en de rol van de darmmicrobiota. Chantal Verwest, diëtist, neemt je mee in de casuïstiek en praktijk. Accreditatie voor deze scholing is aangevraagd bij ADAP en BLCN. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Wanneer en inschrijven

Het webinar is gratis en vindt plaats op dinsdag 3 juni van 10:00 tot 11:15 uur en donderdag 5 juni van 20.00 tot 21:15 uur. Schrijf je nu hier in om verzekerd te zijn van een plekje.

Gepubliceerd op 14 april 2025

Door Adverteerder

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.