Wat veroorzaakte de Amerikaanse toename van obesitas vanaf 1975?

De toename van obesitas is niet een kwestie van individuele voedings- en leefstijlkeuzes. Dat concluderen onderzoekers in The Lancet. Zij geven een statistisch overzicht van de veranderingen in de prevalentie van obesitas in de Verenigde Staten vanaf de jaren ’70. Deze toename was significant en kwam in alle leeftijdscategorieën en sociale klassen voor.

Portiegrootte
Een mogelijke verklaring is de toegenomen voedselproductie in de VS en daarmee een toename in portiegrootte en marketing. Ook was er in deze periode een toename van producten met een hoge energiedichtheid en het gebruik van glucosefructosesiroop op basis van maïs. Dat alles heeft consequenties voor het voedingspatroon van de Amerikanen.

Granen en olie
Volgens een overzicht van de US Department of Agriculture (USDA) zijn Amerikanen vanaf de jaren ’70 vooral meer granen en plantaardige olie gaan eten. Het gemiddeld aantal dagelijkse kilocalorieën steeg van 2025 in 1970 naar 2481  in 2010.

Bron: The Lancet

Door | 2018-03-21T16:12:57+00:00 14 maart 2018|nieuws|

Reageer:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten