Voeding en kunst

 

< vorig
02 May 2016

Ingrediënten in beeld


Ingrediënten in beeld

Op de foto staan alle ingrediënten van Dorito's Cool American. De foto is afkomstig uit het boek Ingredients: a visual exploration of 75 additives & 25 food products. 

Fotograaf Dwight Eschliman en schrijver Steve Ettlinger gingen in de Verenigde Staten samen op pad door de supermarkt en noteerden alle ingrediënten die ze konden vinden: van acesulfaam kalium tot xanthaangom. Eschliman heeft vervolgens van die ingrediënten monsters in de meest zuivere vorm verzameld, ze in stapeltjes gelegd en gefotografeerd. Ettlinger heeft de nummers van de Amerikaanse "Code of Federal Regulations" genoteerd samen met de chemische structuren en korte beschrijvingen van hoe de ingrediënten worden gebruikt. Het is heel bijzonder om in dit boek al die stapeltjes van ingrediënten te bekijken en je te verbazen over de kleuren en texturen.

Ingredients: a visual exploration of 75 additives & 25 food products, Dwight Eschliman en Steve Ettlinger, Regan Arts, ISBN 9781941393314, 272 pagina's, € 30,99 (e-book € 25,86)


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten