Voeding en kunst

 

< vorig
05 January 2015

Grow eat share


scones van pastinaak met pompoencrème en rodekool

Scones van pastinaak met pompoencrème en rodekool van Avalon

Op de foto staan scones van pastinaak met pompoencrème en rodekool. Het is een van de foto’s in het boek “Grow eat share”. Wellicht wordt het in 2015 wel verkozen tot “Het kookboek van het jaar”. Dit boek van het Belgische restaurant Avalon is namelijk niet zomaar een kookboek met 120 recepten van 4 chefs. Het laat zien hoe betrokken Avalon is bij de voedselproductie en de manier waarop we met de wereld omgaan. De chefs van Avalon koken namelijk biologisch, lokaal, vers, seizoensgebonden, plantaardig, suikervrij, met respect voor het product en voor de boer die het kweekt. Naast geweldige plantaardige recepten vertelt het boek hoe de chefs samen met lokale transitiepartners bezig zijn de keten tussen boer en bord zo kort en duurzaam mogelijk te maken. Het draait dus niet alleen om lekker eten in dit boek. Het kan een inspiratie zijn voor andere restaurants om puur en plantaardig te koken met biologische ingrediënten uit de buurt.

Het boek omvat 3 delen. In het deel Grow staat de stadslandbouw en zelfplukboerderijen centraal. En onder het motto “niets gaat verloren” komen pekelen en fermenteren aan bod. In Eat leer je de chefs kennen. In Share lees je over Cargo Vélo, Fair Festival en Far Field, enkele van de lokale transitie-initiatieven waaraan Avalon een steentje bijdraagt.

Prachtige foto’s en sfeervolle illustraties maken het boek helemaal af. Het boek is lokaal en met plantaardige inkten gedrukt op gerecycleerd, chloorvrij en ongebleekt FSC-gecertificeerd papier. Dit boek verdient een prominente plek in je keuken!

Grow eat share - 120 eenvoudige recepten, van boer tot bord, Avalon, uitgeverij Avalon, ISBN 224 pagina’s, € 27,95

Bestel het boek hier


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten