Verschenen

 

< vorig boek
27 December 2011

Wereldeters

Auteur: Marjolein de Vlaam

Wereldeters

Hoe vaak hoor je het in je praktijk: ‘Mijn kind lust niets’? Marjolein de Vlaam, auteur van het boek Wereldeters bedacht de oplossing. Ze ging haar eigen kinderen verhaaltjes vertellen bij wat op tafel kwam. Een verhaal over Loco Moco (“gek snot”), een goedkope versie van de hamburger, waar ze in Hawaii dol op zijn. Leuke weetjes over Geisha’s en samoerai bij de sushi en verhalen over slavernij en plantages bij Surinaamse roti. En de kinderen smulden uiteindelijk van de gerechten die Marjolein kookte. En daardoor ontstond het idee voor dit boek.

Wereldeters in een leesboek, kijkboek en kookboek in één. In het boek staan leuke wetenswaardigheden van 10 landen in kleine blokjes. Ouders kunnen ze voorlezen, maar kinderen kunnen ze ook gemakkelijk zelf lezen. Het boek is een feest om in te lezen en te kijken dankzij de prachtige tekeningen en vrolijke foto’s. De recepten die bij het boek horen staan in een los bijgevoegd receptenschrift. Per land zijn er 3 recepten opgenomen, die geschikt zijn voor kinderen en eenvoudig te bereiden zijn.

Elk land heeft verder een logo, een soort zegel, gekregen die ook zijn bijgevoegd op een stickervel. Het boek bevat in een vakje achterin 2 paspoorten en daarin kunnen de zegels worden geplakt als een soort beloning wanneer een kind een gerecht van het land heeft gegeten. De ondertitel van het boek is “Het boek om je kinderen werkelijk alles te laten eten”. En dat gaat zeker lukken met dit boek! Echt een aanrader voor ouders. Maar je kunt het ook zelf gebruiken, bijvoorbeeld als je voorlichting geeft aan kinderen. (RB)

Wereldeters. Leesboek, kijkboek en kookboek in één, Marjolein de Vlaam, Uitgeverij Wereldeters, ISBN 9789081774208, 189 pagina’s, € 19,95


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten