Verschenen

 

< vorig boek
09 July 2014

Voeding en mondgezondheid

Auteur: Louise Witteman

Voeding en mondgezondheid

Praktisch, uitgebreid, compleet, overzichtelijk en prettig leesbaar. Dat is het boek “Voeding en mondgezondheid”, geschreven door diëtist Louise Witteman. Het boek geeft een overzicht van alle relaties tussen voeding en mondgezondheid; van cariës en tanderosie tot slikklachten en hoofd-halskanker, en van aften tot mondbranden. Uiteraard ontbreken ook de anatomie en fysiologie van de mond en informatie over voedingsstoffen en voedingsmiddelen niet. Witteman bevestigt nog eens hoe belangrijk het is de mondgezondheid niet los te koppelen van de rest van het lichaam. Het boek is geschreven voor een brede groep (para)medici zoals mondhygiënisten, tandartsen, diëtisten, gewichtsconsulenten, huisartsen, logopedisten en verpleegkundigen. Voor tandheelkundig preventief medewerkers en medewerkers van instellingen voor gehandicapten en verzorgings- en verpleeghuizen is de inhoud ook zeer interessant.
Handig is ook het hoofdstuk over de rol van verschillende disciplines bij problemen met mondgezondheid. Zo weet je precies met welke discipline te overleggen in welke situatie. (CV)

Voeding en mondgezondheid, praktische handleiding voor (para)medici, Louise Witteman, Voedingspiramide, ISBN 9789081864923, 288 pagina’s, € 44,95

Gerelateerd nieuws: ‘Tandvleesontstekingen verhogen het risico op hart- en vaatziekten


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten