Verschenen

 

< vorig boek
04 July 2016

Praktijkgids WAAR&WET Consumenteninformatie en etikettering van levensmiddelen

Auteur: Reina

Praktijkgids WAAR&WET Consumenteninformatie en etikettering van levensmiddelen

Heb jij in je werk te maken met het samenstellen of controleren van etikettering op verpakte levensmiddelen? Of ben je docent levensmiddelenleer? Dan is dit boek een handige leidraad. Uitgangspunt is de EU Verordening 1169/2011. Deze verordening laat minder ruimte voor nationale interpretaties, maar is ook veel duidelijker voor de consument dan de voorgaande Richtlijn 2000/13. Kijk maar eens naar de aanduiding van allergenen, de verplichte vermelding van behandeling van ingrediënten en de voedingswaarde.

Aanverwante wetgeving

Voor producenten betekent de nieuwe verordening echter veel meer werk om aan de wettelijke voorschriften te voldoen. In het boek komen alle aspecten van de verschillende vermeldingen op het etiket heel systematisch aan bod. De auteurs gaan ook in op wetgeving die samenhangt met de etiketteringsverordering. Denk aan voedings- en gezondheidsclaims, bijzondere voeding (o.a. voeding voor specifieke groepen, baby- en zuigelingenvoeding en voeding voor medisch gebruik), additieven en aroma’s en biologische voeding. Het laatste hoofdstuk bespreekt algemene aspecten van wetgeving en toezicht. Ook diverse vormen van reclame voor de verkoop van levensmiddelen komen aan bod.

Mindmap

Om de lezers te overtuigen dat alle gerelateerde wetgeving in dit boek zijn meegenomen, staat er aan het eind van het boek een mindmap. Deze mindmap kun je ook slim gebruiken als je een specifiek onderwerp van etikettering zoekt, bijvoorbeeld enzymen, GGO’s, of als je wil checken welke wetgeving voor een bepaalde productgroep van kracht is. (RB)

Praktijkgids WAAR&WET Consumenteninformatie en etikettering van levensmiddelen, Theo Appelhof, Saskia Bleijswijk en Ellis van Diermen, SDU uitgevers, ISBN 9789012396240, 246 pagina’s, € 74,00

Het boek is te bestellen bij de SDU

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten