Verschenen

 

< vorig boek
14 November 2011

Nieuwe diabetesapplicaties


Titratieapplicatie

Novo Nordisk heeft twee iPhone applicaties ontwikkeld om de behandeling van diabetes met haar langwerkende insuline-analoog te vereenvoudigen: een start-doseringsapplicatie en een titratie-applicatie.
De titratieapplicatie is een gratis hulpmiddel voor gebruikers van de langwerkende insuline-analoog van Novo Nordisk en adviseert over de juiste aanpassing van de insulinedosering. De adviezen worden gebaseerd op het gemiddelde van 3 nuchtere bloedglucosewaarden, gemeten op 3 (opeenvolgende) dagen. De applicatie dient gebruikt te worden met instemming van de behandelaar en de adviezen dienen altijd met de behandelaar afgestemd te worden.
De startdoseringsapplicatie is een hulpmiddel om de individuele startdosering te bepalen. Deze app is uitsluitend bedoeld voor de diabetesbehandelaar en is om die reden afgeschermd met een autorisatiecode. Diabetesverpleegkundigen, praktijkondersteuners en artsen kunnen de app via een autorisatiecode downloaden. Deze applicatie was al beschikbaar via www.diabetesbehandelaar.nl en nu ook als iPhone app.
Beide applicaties zijn kosteloos verkrijgbaar in de App Store en te vinden onder de zoekterm “startdosering” en “titratie”. 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 

 

Meest populair

Geen nieuws in deze lijst:

 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten