Verschenen

 

< vorig boek
30 May 2016

Etenstijd


Etenstijd

‘Na het lezen van dit boek weet je meer over voeding dan je ouders’ staat er op de cover van dit boek voor kinderen voor de hoogste groepen van de basisschool. Dat geloof ik, want dit boek geeft echt heel uitgebreid uitleg over zaken als calorieën, vitamines, mineralen, etiketten lezen en overgewicht. Maar dan op zo’n leuke en speelse manier dat veel kinderen dit boek écht graag zullen lezen. En is een kind niet zo’n lezer? Elk hoofdstuk begint met een samenvatting, zodat de luie zappende kinderlezer de rest van het hoofdstuk over kan slaan. De vormgeving is supergrappig en lekker “druk”. In elk hoofdstuk staan “whatsappjes” van de auteurs, waarin ze ook zichzelf en de mede-auteurs regelmatig lekker op de hak nemen. Erg leuk vind ik het hoofdstuk over proeven en tips voor moeilijke eters. Met bijvoorbeeld de tip In sommige groenten, zoals witlof, zitten nauwelijks vitamines. Wat ons betreft hoef je die niet te leren eten als je een moeilijke eter bent. Boze mails van ouders kunnen naar bemoeijenietmetonzeopvoeding@basenanno.nl)’.

Het boek is geschreven door een huisarts (Bas Houweling), een arts-onderzoeker (Nanno Kleefstra) en een diëtist/voedingswetenschapper (Kirsten Berk). De opbrengst van het boek gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar kinderen en gezonde leefstijl. Op www.basennanno.nl staat meer over het boek en is er ook een link naar kookvideo’s van kinderen.

Heb ik dan werkelijk geen één minpuntje? Nou, er staan hier en daar wat slordigheidjes, zoals dat kinderen tot 3 jaar extra vitamine D nodig hebben of dat er in roomboter geen vitamine D zit. Verder zijn de recepten van Pierre Wind niet echt toegankelijk en de foto’s van zijn gerechten zien er ook niet smakelijk uit. Nee, geef mij dan maar de tips van diëtist Kirsten! (KH)

 

Etenstijd, Bas Houweling, Nanno Kleefstra en Kirsten Berk, Uitgeverij Langerhans, ISBN 9789082491418, 124 pagina’s, € 19,99


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten