Verschenen

 

< vorig boek
03 June 2016

Eet als een expert

Auteur: I’m a foodie

Eet als een expert

Alweer een cliënt in je praktijk die overtuigd is dat melk voor kalfjes is of dat gluten en suiker gif zijn? Adviseer dan dit boek “Eet als een expert” van 4 mensen achter “I’m a foodie” – een blog over voeding. Ze hebben allen een academische opleiding en 3 ervan zijn tevens diëtist. Op de blog en ook in dit boek geven Marijke Berkenpas, Liesbeth Smit, Gaby Herweijer en Jolien Klamer eerlijke en wetenschappelijk goed onderbouwde informatie over gezonde voeding. Voor sommige lezers – minder hoog opgeleiden - kan het wellicht toch iets te diepgaand zijn. Maar ze maken in ieder geval in korte metten met hypes. De écht geïnteresseerde lezer kan op de blog zelfs alle referenties terugvinden. Verder is het boek zeer aantrekkelijk vormgeven. Het bevat prachtige foto’s, duidelijke infographics én ook nog eens ruim 150 smakelijke recepten en tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Gezond eten is duidelijk heel lekker, wat we als diëtist natuurlijk allang weten.

Ook voor de diëtist is het boek een aanrader om te lezen. Of is het boek wellicht juist ook geschreven voor (startende) diëtisten, gewichtsconsulenten, leefstijlcoaches, etc? Soms is het immers moeilijk om alle beweringen waar de consument mee komt het hoofd te bieden. Het boek kan je in ieder geval handvatten geven hoe je onware stelligheden kan pareren. Een klein kritiekpuntje: de auteurs stellen dat ze “voedingsstoffenpraat” zoveel mogelijk vermijden, om bijvoorbeeld verwarring te voorkomen zoals ‘suiker in fruit is slecht’. Dat lukt ook redelijk, maar in de wetenschappelijke onderbouwing en toelichting worden toch nog vaak voedingsstoffen genoemd. Maar ik begrijp dat je daar ook bijna niet onderuit komt. Want hoe leg je anders bijvoorbeeld uit hoeveel eieren je op een dag mag eten of wat het verschil is tussen gewoon zout en Himalayazout….

We mogen met z’n alleen heel blij zijn dat dit no nonsens boek er is. Eindelijk staat alle zin en onzin over voedingshypes bij elkaar. En een groot voordeel: het doet qua vormgeving en recepten niet onder voor de boeken van zeer populaire bloggers als Rens Kroes, die totaal geen verstand hebben van voeding. Aanraden dit boek! (RB)

Eet als een expert, I’m a foodie, Kosmos Uitgevers, ISBN9789021561523, 175 pagina’s, € 19,99


Maria van Zanten, voedingsdeskundige en+coach+Uit+de+ban+van+emotie-eten, 02 January 2017:
Rens Kroes heeft voor zover ik weet de Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman gedaan.
Paul Van Weegen, Lelystad, 19 August 2016:
Prima boek. Geschreven door mensen die er, na een grondige studie, verstand van hebben en zich baseren op serieuze wetenschap. Het boekt rekent af met allerlei hypes (die helaas moeilijk uitroeibaar zijn).
En ze maken duidelijk dat lekker eten en gezond eten geen tegenstellingen zijn.
Ellen Kant, VLIJMEN, 21 June 2016:
Geweldig boek inderdaad een échte aanrader!
nicolette ottolini, gewichtsconsulente, 07 June 2016:
das een lelijke sneer naar rens kroes toe! ka inderdaad niets vinden wat voor opleiding zij heeft gedaan
mo benhaddou, dietist, 03 June 2016:
Zeker een aanrader. Er staat precies in wat op mijn spreekuren ter sprake komt.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten