Verschenen

 

< vorig boek
04 July 2016

Beter met ehealth in 60 minuten

Auteur: Liesbeth Meijnckens

Beter met ehealth in 60 minuten

Of we nu willen of niet, we kunnen in de zorg niet meer om e-health heen en e-health zal in de toekomst ook een steeds groter deel van de zorg gaan uitmaken. Dit boekje - dat je inderdaad bij geconcentreerd doorlezen binnen 60 minuten uit hebt - spijkert je kennis over e-health goed bij. Althans, als je er nog niet zo veel van afweet. Voor diëtisten die e-health al volop integreren met bijvoorbeeld e-consult, werken met digitale eetfdagboekjes of apps, biedt het boekje minder.

Niet synoniem met social media

In het eerste hoofdstuk schept Meijnckens, adviseur e-health, orde in de chaos van begrippen en definities. Terwijl ze vaak in 1 adem worden genoemd, onderscheid de auteur e-health duidelijk van social media. E-health gaat immers veel meer over digitale toepassingen en social media over communicatie. Ook bespreekt ze het verschil tussen professionele e-health (digitale zorg) en consumenten e-health (ict en internettechnologie om gezondheid te verbeteren. Denk aan apps, fitbandjes, stappentellers en pleisters die je hartslag meten).

Nieuwe manier van werken

Wordt het nu echt beter met e-health, zoals de titel van het boek suggereert?  In het boekje komen de na- en voordelen aan bod en komen verschillende zorgverleners en zorggebruikers aan het woord. Goed ingezet levert het zeker positieve gezondheidseffecten op. Maar e-health binnen een organisatie implementeren is niet een kwestie van even technisch wat veranderingen doorvoeren. Het vergt een organisatie- en vooral ook een gedragsverandering, een nieuwe manier van werken. Veel aspecten die daarmee gepaard gaan, worden kort en krachtig besproken. Dit boekje bevat een goede lijst met interessante websites, nieuwsbrieven en publicaties en is daarmee een uitstekend beginpunt om je verder te verdiepen in e-health. (RB)

P.s. Is het nu ehealth of e-health? E-health is de juiste schrijfwijze volgens het bekende Groene Boekje, ehealth wordt veel gebruikt binnen zorgorganisaties. De auteur kiest in haar boekje en dus ook de titel voor ehealth.

Beter met ehealth in 60 minuten, Liesbeth Meijnckens, Haystack, ISBN9789461261694, 174 pagina’s, € 12,50

 

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten