Verschenen

 

< vorig boek
20 July 2015

20x Hollandse pot in plaatjes


20x Hollandse pot

Wat een aanwinst voor iedereen die met mensen met dementie werkt. De map “20x Hollandse pot in plaatjes” is namelijk een perfect hulpmiddel om mensen met dementie bij het koken te betrekken. Dementerenden hechten vaak veel waarde aan gerechten die ze van vroeger kennen zoals hachee, boerenkoolstamppot, hangop en griesmeelpudding. De geuren en smaken roepen herinneringen op.
Mantelzorgers of medewerkers kunnen de recepten bereiden terwijl mensen met dementie het recept volgen aan de hand van tekeningen en foto’s. Per recept is een foto van het eindresultaat afgebeeld maar ook foto’s van de afzonderlijke ingrediënten. De bereidingswijze wordt stapsgewijs met illustraties getoond. Ieder recept is losbladig en gedrukt op vochtbestendig papier. Ideaal voor gebruik aan de keukentafel.
De map nodigt ook uit om dementerenden zelf mee te laten koken. Achterin de map worden tips gegeven hoe je ze kunt betrekken bij de bereiding. Van gehaktballen draaien tot het snijden van groenten en van ruiken en proeven tot herinneringen ophalen. Leuk is ook de tip om als medewerker advies te vragen: ‘doe je iets onhandiger voor dan je in werkelijkheid bent en vraag of iemand wil proeven of de boontjes al goed zijn en of de jus goed op smaak is.’ Ook is er aandacht voor de planning en organisatie.
De uitgave is een initiatief van WarmEten, een bedrijf dat gespecialiseerd is in kleinschalig koken in de zorg, en hier te bestellen voor € 45,-.

20x Hollandse pot in plaatjes. Samen koken in de zorg. WarmEten, ISBN 9789082229202, € 45,-


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 

 

Meest populair

Geen nieuws in deze lijst:

 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten