Verbeteren van vaatwandfunctie door gezonde voeding en gewichtsverlies

Het is al lang bekend dat het verbeteren van de vaatwandfunctie door een gezonde voeding het risico op hart- en vaatziekten verlaagt. Biomedicus Peter Joris laat in zijn proefschrift zien dat nitraatrijk bietensap en gewichtsverlies een positief effect hebben op de activiteit van de vaatwand. Bovendien kan lange-termijn magnesiumsuppletie het risico op hart- en vaatziekten verminderen door een gunstige werking op de stijfheid van de vaatwand. Uit het onderzoek blijkt verder dat suppletie met de vetoplosbare vitaminen E en D de activiteit van de vaatwand niet beïnvloedt. Joris, MSc promoveert op 8 juli aan Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Maastricht University.

Bron: Maastricht University

Gepubliceerd op 29 juni 2016

Door Reina van Bruggen

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.