Tips & Tools

 

< vorige Tips & Tools
01 February 2016

Navigatietool door het woud van apps


ggdappstore

Om consumenten wegwijs te maken in het woud van apps is de website GGD Appstore gelanceerd. Het doel is het bieden van een toegankelijk overzicht van relevante en betrouwbare e-PublicHealth toepassingen.

Er zijn wereldwijd wel 100.000 apps die beweren de gezondheid te bevorderen. En dat aantal groeit nog dagelijks. Ze zijn voor iedereen, zonder direct tussenkomst van zorgverleners, toegankelijk. Maar de juiste app vinden in de appstores van Apple, Google of Windows valt niet mee. En er is nauwelijks iets bekend over de betrouwbaarheid en effectiviteit van al deze apps. Slechts enkele medische apps, die in medische behandelingen worden ingezet, zijn gevalideerd. Maar de rest (nog) niet.

De GGD Appstore staat voor een zorgvuldige, onafhankelijke en transparante toetsing van gezondheidsapps door deskundige GGD professionals. Deze kennis wordt vervolgens gebundeld en openbaar gedeeld. Alleen die apps die voldoen aan de door de GGD opgestelde criteria worden geplaatst in GGD AppStore én voorzien van een herkenbaar vignet. De apps worden gecheckt en onderzocht op gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, privacy, betrouwbaarheid en onderbouwing. In de GGD-appstore staan nog niet zoveel voedings-apps, maar wel al veel beweeg en andere gezondheidsapps.
Je vindt er per app een korte en bondige review. Het gehele rapport per gecheckte app zal in een volgende versie van de website direct te downloaden zijn. Tot die tijd is het volledige rapport kosteloos opvraagbaar via info@ggdappstore.nl.  Een website om in de gaten te houden als je apps gaat adviseren. (MS)


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten