Tips & Tools

 

< vorige Tips & Tools
05 October 2015

Hapsnapp: dialoog met Wageningen UR


Hapsnapp: dialoog met Wageningen UR

Recent is de app Hapsnapp gelanceerd door Wageningen UR. Deze app bevat zo’n 250 feiten uit Wagenings onderzoek over het dagelijks eten, van ontbijt tot avondeten. Bij aanvang vraagt de app naar je naam, leeftijd en geslacht. Vervolgens start er een dialoog. De app stelt vragen en reageert met inhoudelijke en sociale teksten op de invoer van de gebruiker. Als iemand bijvoorbeeld bij het ontbijt brood eet en in het geroerbakte avondeten wortel en ui verwerkt, zoomt de app in op kennis omtrent deze producten. Het werkt niet altijd helemaal optimaal. Bij het invoeren van een ontbijt zonder avocado, kregen we uiteindelijk feiten over avocado. De feiten en inzichten zijn afkomstig van Wageningse onderzoekers en bijeengebracht door een team van medewerkers en studenten. De app is informatief, vooral voor cliënten die écht meer willen weten over voeding.

Contact met samenleving
De app is bedoeld als een opstap naar verdiepende informatie en daadwerkelijk contacten tussen wetenschappers van Wageningen UR en de samenleving. Het vervolg van de Hapsnapp zijn verdiepende dossiers en blogs die door Wageningse experts worden geschreven. In december komt er een "Foodcamp" op Wageningen Campus waar app-gebruikers en wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten.

Met de Hapsnapp wil Wageningen UR op een innovatieve manier invulling geven aan haar voornemen uit het strategisch plan om met mensen, bedrijven, organisaties, belangengroeperingen en anderen in contact te komen over onderwerpen waar de maatschappij vragen of zorgen over heeft en waarover Wageningen kennis heeft. Deze Wageningen Dialogues moeten leiden tot onder meer gezamenlijke conclusies, consensus of nieuwe wetenschappelijke vragen. (RB)

Meer info over de Hapsnapp op www.wageningenur.nl/hapsnapp

De Hapsnapp is beschikbaar in de App Store en Google Play.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten