Tips & Tools

 

< vorige Tips & Tools
26 February 2016

Eicode app: begin van een hele reeks


eicode app

Is dit ei wel echt het soort ei dat op de verpakking staat? Van welke boerderij komt dit ei en zorgen ze daar wel goed voor de kippen? Met de nieuwe gratis Eicode app krijg je een antwoord op deze vragen. De app ontsluit alle informatie over het product via de cijfercode die op elk ei staat. Deze code moet je intikken (niet scannen) in het startscherm van de app. Vervolgens krijg je heel wat informatie over het ei. De naam van het bedrijf en vestigingsplaats, het kwaliteitssysteem waaraan de leghennenhouder deelneemt, en evenuteel ook foto’s van het bedrijf  en  de website van een leghennenhouder.

Later ook voor groente en vlees

Met deze app is het ei het eerste levensmiddel waarvan de herkomst is na te gaan per individueel product. Er zal een reeks van soortgelijke apps ontwikkeld gaan worden voor producten als groente en vlees. Staatsecretaris Martijn van Dam van EZ kondigde dat aan bij de presentatie van de essaybundel ‘Aan Tafel!’ in Rotterdam.

De Eicode-app is gratis te downloaden in de Google Play store voor Android-telefoons en in de app-store voor iPhone-gebruikers.  


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten