• Meer hygiene nodig voor mobieltje in de zorg

‘Tablet en telefoon zijn het nieuwe vaatdoekje in de zorg’

Komt er een hygiënerichtlijn voor telefoons en tablets in de zorg? Als het aan de Vereniging V&VN ligt wel. Verpleegkundigen en verzorgenden werken in het algemeen heel hygiënisch, behalve met hun tablet en telefoon. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.500 leden van V&VN. Een derde van de ondervraagden maakt de telefoon nooit of hooguit enkele keren per jaar schoon.

Desinfecteren

‘De telefoon in de zorg lijkt wel het nieuwe vaatdoekje: je realiseert je niet hoe vies het kan zijn. Daar kunnen we nog veel in verbeteren’, zegt V&VN-directeur Sonja Kersten.

De Vereniging pleit voor een algemene hygiënerichtlijn voor telefoons en tablets in de zorg. Gebruik van de smartphone en/of tablet in het werk is steeds normaler, blijkt uit de peiling: 69 procent van de ondervraagden gebruikt de mobiele telefoon professioneel.

Bron: V&VN

 

Bron: V&VN

Door | 2018-06-11T14:48:29+00:00 12 juni 2018|nieuws|

Eén reactie

  1. mev. C. Berndt 13 juni 2018 om 11:29 - Antwoorden

    Tsja…. bijzonder vind ik wel dat bijna iedereen wel ziet dat een toetsenbord vies is, hoeveel onzichtbaar vuil er dan ook nog aanwezig is: brrr.
    regel 1 niet niezen boven je toestenbord? regel 2 niet eten / drinken als je achter je toetsenbord zit? En dagelijks reinigen: maar waarmee?

    • Beroep: Diëtist

Reageer: