Ondersteuning bij gastro-intestinale intolerantie

Begeleid jij kinderen en/of volwassenen met (risico op) ondervoeding en spijsverteringsproblemen en/of malabsorptiestoornis? Nestlé heeft voedingen in het assortiment, afgestemd op deze patiënten. Bekijk de website voor het Peptamen-assortiment, achtergrondinformatie en ondersteunende materialen.

Veel patiënten gebruiken enterale voeding in de thuissituatie.1-3 Een groot aantal van deze patiënten tolereert standaard polymere voedingen niet. De incidentie van gastro-intestinale intolerantie kan oplopen tot 75 procent, met name in kritisch zieke patiënten.4-6

Klachten bij gastro-intestinale intolerantie

Patiënten met gastro-intestinale klachten die standaard polymere voeding gebruiken kunnen klachten ervaren die uiteenlopen van misselijkheid, buikpijn, overgeven tot diarree of zelfs obstipatie.7 Omdat deze symptomen ook bij andere aandoeningen kunnen voorkomen, worden ze niet altijd meteen aan gastro-intestinale intolerantie gekoppeld en blijven ze soms onopgemerkt. Dit kan leiden tot een verminderde opname van voedingsstoffen en een verhoogd risico op ondervoeding. Het is daarom van groot belang dat deze signalen tijdig worden herkend en dat er passende ondersteuning wordt geboden.

Minder gastro-intestinale intolerantie

De juiste medische voeding kan een groot verschil maken.  Peptamen® biedt een unieke samenstelling met gehydrolyseerd, 100% wei-eiwit en MCT-vetten ter ondersteuning van het verteringsproces en een optimale voedingsopname van voedingsstoffen.8-11

Voor meer informatie en ondersteunend materiaal, bezoek de NConnect-website en raadpleeg het Peptamen® assortiment via de productfilter.

*Voeding voor medisch gebruik.
Te gebruiken onder medisch toezicht.
1. Bischoff et al. Clin Nutr. 2020;39(1):5-22.
2. Mundi et al. Nutr Clin Pract. 2017;32(6):799-805.
3. Paccagnella et al. Minerva Gastroenterol Dietol. 2016;62(1):
4. Gungabissoon et al. JPEN. 2015;39(4):441-448.
5. Wang et al. JPEN. 2017;41(6):959-967.
6. Blaser et al. Acta Anaesthesiol Scand. 2014;58(8);914-922.
7. NHS, 2022, URL: https://www.nhs.uk/conditions/food-intolerance/.
8. Jahan-Mihan et al. Nutrients. 2011;3(5):574-603.
9. Devries et al. J Food Sci. 2015 Mar; 80 Suppl 1: A8-A15.
10. Calder et al. Br J Nutr. 2018;37(1) :1-18.
11. Rial et al. Nutrients. 2016;12;8(5)281.

Gepubliceerd op 30 juni 2025

Door Adverteerder

Reageer op dit artikel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.