Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 April 2012

Zwanger & Eten

Door: 6Hoog

zwanger & eten

Zwangere vrouwen twijfelen vaak over wat ze wel en niet mogen eten. Daar hebben de makers van de app Zwanger & Eten op ingespeeld. Ze hebben een app voor iPhone en android gemaakt waarin je van meer dan 1.000 producten kunt zien of het veilig is om te eten of te drinken voor een zwangere vrouw. Je kunt zoeken op voedingsmiddel, scrollen door categorieën als kazen, groenten en dranken of je kunt scrollen door een alfabetische lijst van producten. Bij elk product staat een icoontje dat aangeeft hoe veilig het is. Alles met een groen vinkje kan zonder probleem gegeten of gedronken worden. Een deel van de voedingsmiddelen heeft een uitroepteken. Je vindt dit bijvoorbeeld achter bijna alle soorten vis, frisdrank, gevogelte en vlees. Bij doorklikken op deze voedingsmiddelen lees je dat dat het bijvoorbeeld wel gegeten mag worden, mits het helemaal gaar is (bij vlees, vis en gevogelte). Tenslotte is er ook een rood kruisje. Dit is te vinden achter producten die afgeraden worden zoals alcoholische dranken en rauwmelkse kazen. Handig zou je zeggen. En dat is het bij de meeste producten ook zo. Maar bij sommige adviezen heb ik toch mijn twijfels. Zo mag een zwangere sperziebonen en tuinbonen rauw eten mist ze goed gewassen worden. En zo geeft de app bij gewone sla wel aan dat het nitraatrijk is, maar bij ijsbergsla niet. Bruine bonen, kapucijners en kidneybonen kon ik in de app niet vinden, terwijl er wel “groentesoorten” instaan als adelaarsvaren en aardaker.

Wat de uitvoering van de app betreft: deze is erg basic. Het is nou niet echt wat je noemt een mooie app en er wordt geen gebruikt gemaakt van de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Bij nagenoeg elk product staat slechts een simpel tekeningetje, en zelfs dat ontbreekt af en toe. Verder zijn de teksten vaak grote lappen waardoor je veel moet scrollen. Teksten die overigens van een telefoonscherm erg lastig te lezen zijn vanwege het kleine lettertype. Ook mis ik variatie in teksten. Het is erg saai als je bij 20 groentesoorten achter elkaar letterlijk dezelfde tekst te lezen krijgt. Voor 1,59 euro krijg je geen aantrekkelijke app.

De ontwikkelaar van de app geeft aan dat er bij de samenstelling samengewerkt is met verschillende experts op het gebied van zwangerschap en voeding, zoals een diëtist …en een kaasexpert! Wat die laatste er bij moet weet ik niet.

Al met al een handige app, die denk ik echt voldoet aan een vraag en waarbij men mindere uitvoering maar op de koop toe moet nemen. Zeker als de app op een aantal punten wat geoptimaliseerd wordt, kan je deze heel goed aan zwangeren aanraden. Meer informatie op www.zwangereneten.nl (MS)

Zwanger & Eten, 6Hoog, iPhone en android applicatie, € 1,59


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten