Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
17 July 2012

Zuurliefhebbers eten meer fruit dan zoetekauwen

Door: Karine

Mensen met een voorkeur voor zuur, eten meer fruit dan mensen die meer van zoet houden. Bovendien vertonen ze meer gewoontegedrag als het gaat om fruitconsumptie. Zoetekauwen eten daarentegen meer zoete snacks zoals chocoladerepen en zijn meer georiënteerd op gemak. Dit blijkt uit recent onderzoek van LEI Wageningen UR.

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 2.000 consumenten uit Spanje, Polen, Griekenland en Nederland in het kader van Europees project ISAFRUIT. In deze studie is de relatie tussen de consumptie van fruit en zoete en hartige snacks en de persoonlijke voorkeuren voor de basissmaken zoet, zout of zuur onderzocht. De resultaten van het onderzoek laten zien dat bijna 1/3 van de mensen een voorkeur heeft voor zout, 1/5 deel geeft aan een voorkeur voor zoet te hebben, en 1/10 voor zuur. 40% van de consumenten geeft geen uitgesproken voorkeur aan voor zoet, zout of zuur.

De zogenoemde sweet tooth hypothese stelt dat mensen met een voorkeur voor zoet meer zoete snacks eten en ook meer fruit zouden eten. Hoewel er in deze studie inderdaad een positief verband lijkt te zijn tussen consumptie van zoete snacks en fruit, kan dat niet gerelateerd worden aan een smaakvoorkeur voor zoet. Uit deze studie blijkt dat juist de mensen die van zuur houden meer fruit eten.

Bron: LEI Wageningen UR


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten