Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
09 January 2017

Zorgt suiker voor honger en minder beweging?

Door: Reina

Zorgt suiker voor honger en minder beweging?

Overgewicht is niet een simpele wiskundige vergelijking van calorieën in en uit. Er gebeurt veel meer op cellulair niveau dan gedacht. Dat stellen de auteurs van een artikel in Open Heart. Zij zeggen dat overgewicht zorgt voor hormonale onbalans waardoor calorieën worden omgezet in vetweefsel in plaats van energie. Dat leidt tot een constant hongergevoel, en verhoogde energie-inname en zelfs afkeer tegen beweging.

Overeten door interne honger
'Toegevoegd suiker is geen voeding', zo stellen de auteurs in hun bijna activistische artikel. Voor de omzetting van toegevoegd suiker in energie gebruikt het lichaam voedingsstoffen uit andere voedingsmiddelen of zelfs uit de voorraden in het lichaam. Overconsumptie van toegevoegd suiker resulteert uiteindelijk via leptine en insulineresistentie in een soort interne honger, waardoor mensen nog meer willen eten. Volgens de auteurs is er maar 1 oplossing: de alomtegenwoordigheid van suiker en het verbruik ervan verminderen.

Bron: Open Heart


Janet Noome, Emmen, 13 January 2017:
@Reina: dank voor dit artikel. Misschien kan @Lieve de link aanklikken en het originele artikel lezen. Er staan heel zinnige dingen in waar veel diëtisten nog iets van kunnen leren.
Reina van Bruggen, redacteur NVD, 11 January 2017:
@Lieve: er staat niet voor niets een vraagteken in de titel en we geven weer wat de auteurs zeggen in hun artikel, om jullie als professionals te informeren over recent onderzoek.
Lieve Pensaert, diëtiste, 10 January 2017:
Waarom publiceren jullie artikels/onderzoeken die geen evidence based waarde hebben?

Is het niet bedoeling van deze website om te 'informeren' ipv 'desinformeren'? Er staat al zoveel onwaarheid in de wereld, dit kan er HIER nu toch niet bij?
Sandra Visser, Diëtist, 10 January 2017:
deze zin "waardoor calorieën worden omgezet in vetweefsel in plaats van energie"is technisch onjuist. Calorieën zijn geen "stofjes" die in je lichaam circuleren, het is een meeteenheid.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten