Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
17 June 2016

Zorginstelling ontwikkelt eigen dieetlijn tegen ondervoeding

Door: Angela

Zorginstelling ontwikkelt eigen dieetlijn tegen ondervoeding

Bij de Drentse zorginstelling Interzorg hebben koks, artsen en diëtisten 16  bijgerechten ontwikkeld voor ondervoede cliënten ter vervanging van drinkvoeding. De bijgerechten bevatten extra eiwitten en kilocalorieën en sluiten zowel qua smaak, hoeveelheid en presentatie beter aan bij de vraag en het dagritme van cliënten.

Eigen bereiding

De bijgerechten worden zelf gemaakt door Interzorg, waarbij de nadruk ligt op herkenbare producten en seizoen- en streekgebonden gerechten. Voorbeelden van bijgerechten zijn een stukje eiwitverrijkt gebak bij de koffie en een hartig makreelkoekje in de namiddag.

Drinkvoeding niet smakelijk

Voorheen kregen cliënten drinkvoeding in flesjes geserveerd. Facilitair manager Elly van der Woude: ‘Kant-en-klare drinkvoeding werd niet als smakelijk ervaren. Toch is het juist voor kwetsbare ouderen belangrijk om voldoende en voedzaam te eten. Dat moet ook “lekker” kunnen zijn, dachten wij. We zijn er dan ook reuzetrots op dat we cliënten een ruim assortiment kunnen presenteren, waaruit zij dagelijks 4 hapjes en drankjes kunnen kiezen.’

Bron: Interzorg


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten