Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 January 2011

Ziekenhuis lanceert online gezondheidsrisicotest

Door: Angela

Gezondheidsrisicotest

Op 3 januari is de website www.gezondheidsrisicotest.nl gelanceerd. Hier kunnen Nederlanders tussen 18 en 75 jaar zelf testen hoe groot hun risico is op veel voorkomende ziektes. Medisch specialisten van het Bronovo Ziekenhuis hebben deze test ontwikkeld, in samenwerking met een aantal huisartsen.

Er is een gratis basistest die circa 7 minuten duurt en het risico aangeeft op hart- en vaatziekten, nierziekten en diabetes. Daarnaast is er een experttest, die naast hart- en vaatziekten, ook veelvoorkomende vormen van kanker en andere aandoeningen zoals osteoporose en hemochromatose (ijzerstapelingsziekte) in beeld brengt. Deze test kost € 19,95 en kost meer tijd om in te vullen.

In de testuitslag worden mensen verwezen naar hun huisarts. Daarnaast is veel aandacht voor leefstijlveranderingen om het risico zelf te verkleinen. De nadruk ligt daarbij op voldoende lichaamsbeweging, matig alcoholgebruik, een gezond lichaamsgewicht, gezonde gevarieerde voeding en stoppen met roken.

Bron: www.gezondheidsrisicotest.nl


Angela Severs, , 07 January 2011:
Weten wat de Hartstichting vindt van de Gezondheidsrisicotest? Kijk op http://www.hartstichting.nl/actueel/nieuwsoverzicht/reactie_op_gezondheidsrisicotest_bronovo/
Riet Vunderink-Hekkers, , 04 January 2011:
nierziekte

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten