Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 July 2017

Zakboek Diëtetiek nu ook in het Engels

Door: Reina

Zakboek Diëtetiek nu ook in het Engels

Applaus voor de auteurs van het Zakboek Diëtetiek. Het zakboek is onlangs in het Engels verschenen: Dietetic Pocket Guide Adults. In dit filmpje zie je buitenlandse reacties op het zakboek. Nu kunnen ook diëtisten in het buitenland het zakboek gebruiken om bij patiënten via klinisch redeneren een evidence based voedingsdiagnose te stellen en behandeling in te zetten. Net als bij het Nederlandstalige Zakboek Diëtetiek is er ook nog een bijbehorende website als handige toolkit bij het zakboek. De nodige berekeningen zijn hier eenvoudig uit te voeren. Ook is er een overzicht van de relevante vragenlijsten en meetinstrumenten te vinden.

Uitgebreidere versie
De Dietetic Pocket Guide Adults is een uitgebreidere versie dan de oorspronkelijke Nederlandse uitgave en kan alleen gebruikt worden voor volwassenen. Het bevat onder andere meer nutritional assessment metingen en meer ziekte specifieke scores. Verder is de inhoud geïnternationaliseerd en waar nodig geüpdate. Zo zijn de referentiewaarden voor handknijpkrachtmeting veranderd. Verder zijn alle literatuurbronnen in deze Engelstalige uitgave internationaal. Overigens is de informatie die alleen Nederland betrof uit het zakboek gehaald, zoals de Nederlandse referentiewaarden voor laboratoriummetingen. Op de planning staat een aparte uitgave voor kinderen. Deze komt naar verwachting eind 2017/begin 2018 beschikbaar.

Dietetic Pocket Guide Adults, Nicolette Wierdsma, Hinke Kruizenga en Rebecca Stratton, VU University Press, ISBN 9789086597543, € 29,95

Klik hier als het filmpje niet start in jouw browser


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten