Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
27 June 2011

Yoghurt en noten goed voor lichaamsgewicht

Door: Angela

yoghurt en noten

Welke voedingsmiddelen hebben een gunstige invloed op het lichaamsgewicht? Volgens Amerikaans onderzoek staat yoghurt op 1, gevolgd door noten, fruit, volkoren graanproducten en groenten. Ongunstig zijn chips, aardappelen, gezoete dranken, rood vlees, vleeswaren en alcohol.

Onderzoekers van Harvard Universiteit uit Boston, waaronder prof. Walter Willet, hebben ruim 120.000 gezonde en niet-obese mannen en vrouwen gedurende 20 jaar gevolgd. Elke 4 jaar kwamen de deelnemers gemiddeld 1,5 kg aan. Een verhoogde consumptie van chips ging gepaard met een gewichtstoename van 760 gram in 4 jaar. Meer yoghurt en meer noten gaan eten, zorgde voor een lichaamsgewichtdaling van respectievelijk 370 en 257 gram in 4 jaar.

Naast de invloed van een toegenomen consumptie van voedingsmiddelen is ook gekeken naar veranderingen in leefstijlfactoren. Zo ging meer tv kijken gepaard met meer gewichtstoename, net als minder dan 6 uur of meer dan 8 uur slapen. Gunstig voor het gewicht was meer lichaamsbeweging. De factor met de grootste invloed op het gewicht is stoppen met roken. Dit zorgt voor een toename van ruim 2 kg in 4 jaar tijd.

Bron: NEJM


Paula Groen, , 28 June 2011:
Potatoes (including boiled or mashed potatoes and french fries..)
Aha, dan begrijp ik het, zie http://anpron.eu/wp-content/uploads/2011/06/Changes-in-Diet-and-Lifestyle-and-Long-Term-Weight-Gain-in-Women-and-Men.pdf

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten