Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
16 May 2011

Wild schrappen

Door: Karine Hoenderdos

Tijdens mijn afgelopen vakantie kampeerde ik “wild”, zoals dat heet. Zo wild was dat trouwens allemaal niet. Gewoon een tentje opslaan in een Frans bos. Geen camping, geen wc, geen pingpongtafel, geen computer, geen buren en geen kraan. Wel alle rust. Zeeën van tijd. En een wasbeer die ons pak melk verschalkte.

Vakantie is altijd goed om de zinnen even te verzetten. Maar zo’n vakantie midden in de natuur drukt je met de neus op de feiten: wat doet een mens toch een hoop tijdrovende dingen! Wat houden we onszelf drukdrukdruk met dingen als uitgebreid douchen,  e-mail checken, telefoneren en het huishouden. Allemaal zaken die hartstikke veel tijd en energie vreten. Terwijl je dus ook prima een tijdje zonder kan.

Begrijp me goed: dit is geen pleidooi voor de doucheloze diëtist. Inmiddels ben ik echt wel weer fris gewassen. Maar toch is het goed om af en toe even de boel de boel te laten. Kijken wat er gebeurt als je drie dagen je mail niet leest. Of als je het werkoverleg eens overslaat. Of als je de administratie versimpelt.

Wie met een frisse (vakantie)blik naar zijn vaste werkzaamheden kijkt, ziet waarschijnlijk dat er heel wat tijdrovende taken in de werkweek zijn geslopen. Zet daar eens flink het mes in. Dan houd je veel tijd over. Kostbare tijd, die je kunt besteden aan dat onderzoek dat je al zo lang wilt doen. Of voor dat extra bezoek aan die complexe afdeling.  Of voor gewoon een uurtje nadenken. Ik wens je veel rust!


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten