Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
31 August 2011

Wetenschappers roepen op tot actie tegen overgewicht

Door: Angela

overgewicht

Om de wereldwijde pandemie van obesitas tegen te gaan, zijn vele veranderingen in de gehele maatschappij nodig. Zonder de regie van nationale overheden is het echter gedoemd te mislukken. Dit concluderen wetenschappers in een speciale serie over obesitas in The Lancet.

Volgens wetenschappers reageren nationale overheden tot op heden echter volledig  inadequaat. Ze richten zich voornamelijk op zelfregulering door de voedingsmiddelenindustrie en proberen mensen enkel met een zachte aanpak een duwtje (“nudge”) richting gezond gedrag te geven. Overheden vinden dat het de verantwoordelijkheid van het individu is om gezonde keuzes te maken. Dit biedt echter onvoldoende tegenwicht tegen de enorme reclamebudgetten van de voedingsmiddelenindustrie, die zeer goed in staat zijn om mensen een duwtje in de richting van hun producten te geven.  

De serie over obesitas bestaat uit 4 artikelen die ingaan op de oorzaken, de gevolgen voor de gezondheid en de economie, de fysiologie achter gewichtsbeheersing en wat nodig is om het tij te keren.

Bron: The Lancet


Sanne Lunenburg, , 31 August 2011:
Vooral uit het basispakket halen dan ..

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten