Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
19 January 2012

Werkgever niet ingesteld op diabetes

Door: Karine

Werkgevers hebben weinig zicht op hun werknemers met diabetes. Ze weten niet hoeveel het er zijn en of zij problemen hebben met het werk. Ze willen deze medewerkers wel graag steunen, maar hebben daarvoor nog weinig beleid. Vooral onregelmatige diensten zijn lastig. Dit blijkt uit onderzoek van het NIVEL, gepresenteerd tijdens het symposium Diabetes en werk.

Het onderzoek vond plaats bij 162 werknemers en 20 grote werkgevers in verschillende sectoren, zoals de politie, de kinderopvang, het onderwijs, het personenvervoer en de sociale werkplaats.

Vooral de werknemers met een slechter ingestelde diabetes, bijvoorbeeld met hypo’s, blijken meer moeite te hebben zich te concentreren. Zij zijn vaker vermoeid en melden zich vaker ziek. Deze werknemers zijn gebaat bij regelmaat en kunnen ondersteuning van hun werkgever goed gebruiken bij de combinatie werk-diabetes. En zeker bij werkgevers die hun werknemers in moeten zetten in onregelmatige diensten, zoals de politie. Problemen met werknemers met diabetes worden vaak ad hoc opgelost. Organisaties treffen nog geen algemene maatregelen om mensen met diabetes te steunen in hun werk.

Bron: NIVEL


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten