Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
05 December 2017

Werkboek voeding voor zieke kinderen

Door: Marjolein

Werkboek voeding voor zieke kinderen

Na ruim 20 jaar is er een nieuwe werkboek voor voedingsbeleid bij kinderen met uiteenlopende aandoeningen. Het nieuwe werkboek “Voeding voor zieke kinderen” is de opvolger van het werkboek “Enterale voeding bij kinderen” uit 1996. Naast enterale voeding komen ook andere vormen van dieetvoeding en parenterale voeding aan bod, waaronder ook het glutenvrij dieet en het ketogeen dieet. 

Verschillende diëten
Dat adequate voeding onlosmakelijk verbonden is aan herstel bij ziekte leidt geen twijfel meer. Evaluatie van de voedingstoestand en goed voedingsbeleid zijn essentieel bij de zorg voor zieke kinderen. De auteurs, kinderartsen Koen Joosten, Dick van Waardenburg en Frank Kneepkens, gaan er in dit boek vanuit dat de kennis van algemene aspecten van ondervoeding en de voedingstoestand bekend zijn. Hier gaan ze niet diep op in, waardoor er ruimte is voor meer bijzondere diëten.

Praktische informatie
Het boek bestaat uit drie delen. In deel 1 komen de algemene aspecten van voeding, ondervoeding en voedingstoestand aan bod, in deel 2 wordt ingegaan op een aantal specifieke ziektebeelden. Deel 3 geeft praktische antropometrische adviezen. Groeicurven zijn in dit boek niet opgenomen, omdat die op internet gemakkelijk te vinden zijn.

De online versie van het werkboek “Voeding voor zieke kinderen” is gratis. De hard copy is voor €38,95 te bestellen bij de VU Uitgeverij.

Bron: Stuurgroep Ondervoeding


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten