Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 August 2011

Weet wat je eet


Weet wat je eet

De EHEC-bacterie bepaalde dit voorjaar maandenlang het nieuws. Tientallen mensen- vooral in Duitsland- overleden na het eten van besmet voedsel. Honderden mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. In Nederland waren geen slachtoffers te betreuren, maar de economische schade voor de tuinbouwsector liep in de miljoenen.

Als de “EHEC-affaire” iets duidelijk maakt, is het wel dat de herkomst van ons voedsel een complexe aangelegenheid is. Weten we nog wel waar ons voedsel vandaan komt, waar het eventueel wordt gemanipuleerd en hoe de voedselketen precies verloopt? Weten we nog wat we eten? Tijdens het NCRV programma “Altijd wat” op vrijdag 22 juli was de reportage “Weet wat je eet” te zien. Bij Uitzending Gemist en via www.altijdwat.ncrv.nl kun je de gehele uitzending terugzien.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten