Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
18 November 2013

Webtool helpt bij integrale aanpak cardiometabole risicofactoren

Door: Reina

Cardiometabool.nl

Onlangs is de webtool “Uniforme aanpak cardiometabole risicofactoren en comorbiditeit” gelanceerd. De ontwikkeling van het instrument is gemeenschappelijk gefinancierd door de Nierstichting, Hartstichting en NAD/NDF.

Deze webtool helpt zorgverleners om bij een combinatie van cardiometabole aandoeningen de behandeling integraal op te pakken, van diagnose tot behandelplan en evaluatie. Doelgroep zijn huisartsen, medisch specialisten, praktijkondersteuners, diabetesverpleegkundigen, vasculair verpleegkundigen en verpleegkundige specialisten nefrologie.

De webtool is te vinden op www.cardiometabool.nl. Men kan het instrument gebruiken bij patiënten met: overgewicht en obesitas, gestoorde glucoseregulatie, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, chronische nierschade, hypertensie en dyslipidemie. Het instrument is gebaseerd op bestaande richtlijnen voor de verschillende aandoeningen. Bij de ontwikkeling van het instrument zijn vertegenwoordigers van patiënten, huisartsen, cardiologen, internisten en paramedici nauw betrokken geweest.

Bron: persbericht cardiometabool.nl


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten