Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
06 August 2013

Water wordt ook bij kinderen “hot”

Door: Reina

Water drinken

Sinds de start van een watercampagne drinken Rotterdamse schoolkinderen drinken minder zoete drankjes Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

In sommige Rotterdamse woonwijken heeft de helft van de kinderen overgewicht. Om kinderen te stimuleren water te drinken in plaats van zoete limonades, is het Lekker Fit!-programma van de gemeente Rotterdam uitgebreid met een watercampagne. Het effect is nu gemeten op 4 basisscholen, waarvan er 2 deelnamen aan de wijkgerichte watercampagne. ‘Eerste onderzoeksresultaten wijzen uit dat op deze 2 scholen de kinderen minder met suiker gezoete drankjes zijn gaan drinken in vergelijking met kinderen van de andere 2 scholen”, zegt onderzoeker Vivian van de Gaar van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg (MGZ).

Veel ouders van kinderen op de onderzochte basisscholen zijn moeilijk te bereiken met traditionele gezondheidscampagnes, omdat ze bijvoorbeeld de Nederlandse taal niet goed spreken. ‘Met de watercampagne is gekozen voor een andere manier om de boodschap over te brengen’, vertelt Van de Gaar. ‘Niet zozeer gericht op de handelingen die ouders moeten verrichten. De campagne speelt veel meer op het gevoel in: hoe zij goede ouders kunnen zijn.’

Bron: Erasmus MC

Gerelateerd: Kan sociale marketing gezonder eetgedrag stimuleren Lekker fit! wordt ervaren als effectief


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten