Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
30 May 2017

Waarschuwing voor fatburners, libidoverhogers en pre-work-out-supplementen

Door: Reina

Waarschuwing voor fatburners, libidoverhogers en pre-work-out-supplementen

Maar liefst 60 procent van de voedingssupplementen die recent zijn onderzocht door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bevat 1 of meer (verboden) farmacologische stoffen. Het onderzoek betrof afslankpreparaten (zoals fatburners) en middelen om prestaties te bevorderen (“pre-work-outs”) of het libido te verhogen. De namen van de onveilige producten worden niet openbaar gemaakt door de NVWA. Wel zijn onveilige producten inmiddels van de markt gehaald en er zijn maatregelen getroffen tegen de overtredende bedrijven.

Farmacologische stoffen

Voorbeelden van stoffen die voorkwamen in de supplementen zijn sildenafil, sibutramine en amfetamine-achtige stoffen zoals synefrine. Ze kunnen leiden tot een verhoogde bloeddruk, verhoogd hartritme of andere aandoeningen. Bovendien kan de ene stof de werking van een andere stof versterken. De NVWA adviseert consumenten alert te zijn op deze stoffen, al staan ze niet altijd vermeld op de verpakking.

Grote risico’s

Extra gevaar ontstaat wanneer een consument een supplement niet gebruikt volgens het voorschrift, bijvoorbeeld door meer te gebruiken. Dit kan grote risico’s opleveren, zeker in combinatie met medicijnen of als het lichaam extra belast wordt door inspanning, bijvoorbeeld door te sporten

Bron: NVWA


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten